Bestrijd stress door Effectief luisteren

In bijna al mijn trainingen spreek ik over de aspecten van  effectief luisteren en communiceren. Ik kom er zo vaak op terug omdat luisteren naar mijn mening een van de belangrijks te ingrediënten van succes op vrijwel elk terrein is, zowel in het, privéleven als op het werk, in sales, in omgang met klanten en collega’s.

Helaas is het ook een van de grootste zwakheden van veel mensen. Toch kan een kleine verbetering van de luistervaardigheid een groot rendement opleveren voor onze relaties, prestaties en ja, zelfs onze mate van stress! Meer lezen

LinkedIn Workshop Limburg

LinkedIn Workshop LimburgAan de basis van deze LinkedIn Workhop Limburg ligt de verjaardag van mijn vrouw Petra. We hadden op die dag van alles gepland. Maar ik wilde ook nog snel een post plaatsen op LinkedIn. De tekst had ik al klaar. Ik moest alleen nog een creatieve manier bedenken om het geheel op LinkedIn te plaatsen.

Meer lezen

Het belang van balans in verkooptechnieken

BalansNatuurlijk heb je wel eens gehoord hoe belangrijk het is de juiste balans te vinden in je leven. Mensen die elk uur van de dag in hun werk investeren, zien hun relatie en vriendschappen daaronder lijden. Degenen die hun kostbare werktijd gebruiken om van uur tot uur op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen thuis of bij vrienden, raken hun baan kwijt of verdienen al snel niet veel meer.

Meer lezen

Hoe ga je om met kritiek?

Hoe ga je om met kritiekJa, goede vraag, hoe ga je om met kritiek? Kritiek hoort er nu eenmaal een beetje bij wanneer je zelfstandig ondernemer bent. Maar ook als je in loondienst werkt, krijg je ermee te maken. Kritiek, afwijzing, tegenslag, hobbels op je pad. Je wilt het leuk hebben op het werk. Geen gedoe. Je wilt vrijheid als ondernemer. Dat doen wat je leuk vindt om te doen. Mensen helpen. Toch?

Meer lezen